Ismerje meg az automata öntözőrendszer legfontosabb előnyeit, melyek megkönnyítik mindennapjait, és lehetővé teszik, hogy olyan kertje legyen amelyet a szomszédjai is elismerő pillantásokkal illetnek.

1. Öntözzön pontosan annyit, amennyi vízre növényeinek szüksége van!

Egy gondosan megtervezett automata öntözőrendszer a pázsiton egyenletesen juttatja ki a vizet.Nem lesznek víztől tocsogó foltok, kiszáradt foltok. Konfigurálás szerint az árnyékosabb helyeken kevesebb, míg a napsütötte helyeken több vizet juttat ki. A virágágyásokban úgynevezett csepegtető csöveken juttatja ki a vizet, melyek a növények tövében vannak lefektetve. E technológiának köszönhetően elkerülhető, hogy a növények levelei vízkövesedjenek, esetleg megégjenek. Az áruházakban vásárolt hobbiöntözők vízhasznosítása legalább 30%-al gyengébb, ami jelentős veszteség, ha az öntözésünk forrása hálózat

2. Spóroljon meg energiát, szabadidőt!

 A kerti munka bizonyos határok között terápiás kezelésnek is felfogható, ám egy idő után idegőrlő feladat lehet végigvonszolni rendszeresen a kerti slagot az udvaron. Az automata öntözőrendszer ott van, ahol a növényeknek vízre van szüksége, ráadásul láthatatlanul! Egy friss felmérés szerint azok, akik nem rendelkeznek automatizált öntözőrendszerrel átlagosan 150 órát töltenek növényeik öntözésével évente. Ez 18 munkanapnak felel meg!

3. Öntözzön akkor is, ha nincs otthon!

Öntözőrendszer nélkül ha elutazik, ha később ér haza a munkából, ha bármi adódik, a legjobb esélye, ha rábízza magát a szomszédra és megkéri, hogy öntözzön távollétében. Ha ez meghiúsul akkor már csak az égiekben bízhat egy kiadós eső reményében. Ezzel a helyzettel már valószínűleg találkozott, ha még nem rendelkezik automata öntözőrendszerrel. Azonban ha rendelkezik vele, többé nem kell aggódnia az öntözés miatt.Az öntözőrendszer komputere gondoskodik róla, hogy távollétében is megfelelő vízmennyiség jusson a növényekre, a megfelelő időpontokba. Ha kell a hajnali órákban, ha kell az éjszakai órákban, automata öntözőrendszerének nem jelent gondot.

4. Ruházzon be évtizedekre!

Egy minőségi anyagokból összeállított rendszer, mely megkapja minden szezonban azt a minimális karbantartást amit igényel, elnyűhetetlenül üzemelni fog kertjében évekig, akár évtizedekig. Előfordulhat meghibásodás néhány gyorsan, olcsón cserélhető alkatrésznél, ám maga a rendszer megfelelő telepítés során évtizedekre szól, szemben az áruházakban kapható hobbifelszerelésekkel.

5. Az első lépés álmai kertjéhez!

Nem jártam még olyan díszkertben, ahol ne lett volna automata öntözőrendszer. Bár ez nem jelenti azt, hogy nem létezhet ilyen, az biztos, hogy egy díszkertnek sajátos és komoly igényei vannak az öntözés szempontjából. Hobbi öntözőkkel, slagokkal nem lehet díszpázsitot, díszkertet fenntartani, ha csak nem rendelkezünk végtelen idővel, vagy végtelen vízzel. A modern kertépítésben az öntözőrendszer alapvető kellék.