Néhány éve télen egy izgalmas feladattal kereste meg cégünket Andrea: álomkertjének megteremtésével bízott meg minket. Szerencsére a projekt megbeszélése korán megtörtént, ami lehetővé tette, hogy alaposan megtervezzük a kivitelezést. A kertépítési munkálatokat a nyár folyamán kezdtük meg, így bőven volt időnk minden részletre kiterjedően dolgozni.

A Projekt Háttere

Andrea és családja már évek óta próbálkozott kertjük átalakításával saját erőből, de idővel rájöttek, hogy bizonyos területeken szükség van szakértői beavatkozásra. Mint kertépítők, izgalmas volt látni az általuk alkalmazott megoldásokat, melyek bár néha amatőrnek tűnhettek, mégis inspirálóak voltak számunkra.

 A Kihívások

A projekt során több kihívással is szembesültünk, de kettő kiemelkedett közülük: egy rézsű tervezése és egy meglévő, veszélyesnek ítélt tégla lépcső újragondolása. Ezek a feladatok nem csupán technikai tudást igényeltek, hanem kreatív megoldásokat is.

Lépcső és a Rézsű Újragondolása

A projekt kulcsfontosságú eleme a lépcső kialakítása volt, mely nem csak funkcionális, hanem esztétikai szempontból is fontos szerepet töltött be. A lépcső monolit betonból készült, melyre gondosan válogatott andezit köveket helyeztünk el, így teremtve meg a kert egyik központi elemét.

IMG-2464
convert to uppercase

 

Tervezés és Kivitelezés

A kert tervezését Lits Bernadett végezte, akinek elképzelései alapvetően meghatározták a projekt irányát. Azonban a kert végleges formáját a kivitelező csapat javaslatai és meglátásaival együtt érte el, ami egy remek példája annak, hogy a tervezés és a kivitelezés közötti szoros együttműködés milyen fontos a sikeres projekt kivitelezésében.

IMG-0798
online find duplicates

Technikai és Esztétikai Megoldások

A támfalak kialakítása különleges precizitást igényelt, minden követ kézzel válogattunk és helyeztünk el. Az autóbeálló térkövezését is felújítottuk, modern és tartós burkolatot alkalmazva. A kert íves formáinak megteremtése során laposvasat használtunk, ami nem csak szép, hanem időtálló megoldás is.

Az öntözőrendszer telepítése után kerültek sorra a növények és a gyepszőnyeg telepítése, melyeket gondosan válogattunk ki, hogy illeszkedjenek a kert sokszínűségéhez. A munkálatok során egy gyönyörű japán juhar is helyet kapott a kertben, tovább gazdagítva annak
biodiverzitását.

IMG-1142

Tanulságok

Andrea kertjének átalakítása tökéletes példája annak, hogy a megfelelő tervezéssel és szakértelemmel valóban lenyűgöző eredmények érhetők el. A projekt során nem csak a kert fizikai megjelenése változott meg jelentősen, hanem az is, ahogyan Andrea és családja a kertet használja és élvezi.

A projekt sikere rávilágított arra, hogy a kertépítés nem csupán a növények elhelyezéséről szól, hanem a tér átgondolt tervezéséről, mely harmonizál a természettel és az emberek igényeivel. Andrea álomkertje nem csak egy szép hely lett, hanem egy olyan tér, ahol a család összegyűlhet, pihenhet és élvezheti a szabadidőt.

Andrea projektje bebizonyította, hogy bár a kertépítés komplex és kihívásokkal teli feladat, a helyes megközelítéssel és a szükséges szakértelemmel valóságos csodák teremthetők. Ez a projekt nem csak egy álomkert megteremtését jelentette számunkra, hanem egy lehetőséget is, hogy tanuljunk a laikus megoldásokból, és hogy új, kreatív megoldásokat alkalmazzunk a kertépítészet területén.

 

KÉRJEN IDŐPONTOT INGYENES KONZULTÁCIÓNKRA, HOGY AZ ÖN KERTJÉT IS MEGSZÉPÍTSÜK!