Kertépítés és kertgondozás szakemberektől.
info@gardem.hu
+36 30 511 0610
Hétfő-Szombat: 08:00 - 16:00
11 feb 2024

Álomból Valóság: Egy Díjnyertes Kert Megalkotásának Története

Néhány éve télen egy izgalmas feladattal kereste meg cégünket Andrea: álomkertjének megteremtésével bízott meg minket. Szerencsére a projekt megbeszélése korán megtörtént, ami lehetővé tette, hogy alaposan megtervezzük a kivitelezést. A kertépítési munkálatokat a nyár folyamán kezdtük meg, így bőven volt időnk minden részletre kiterjedően dolgozni.

READ MORE

03 feb 2024

Automata öntözőrendszer: előnyei, hátrányai

Az automata öntözőrendszer előnyei és hátrányai

Üdvözlök minden kertbarátot! Ma egy izgalmas témáról, az automata öntözőrendszerekről beszélgetünk. Ezek a modern csodák nemcsak megkönnyíthetik a kertészkedést, de időt és energiát is spórolhatnak nekünk. Nézzük meg, miért lehet jó választás egy ilyen rendszer a kertünkbe!

READ MORE

07 Sze 2017

Hogyan téliesítsük az öntözőrendszert és miért fontos ez?

Ősz végével újra megszaporodnak a kerti teendők. A téli időszakra gondosan fel kell készítenünk a kertet, ha nem szeretjük a tavaszi kellemetlen meglepetéseket! Ilyen meglepetés lehet például az össze nem gyűjtött lomb alatt befülledt, elhalt pázsit, egy elfagyott öntözőrendszer vagy felpúposodott medence. A közös jellemzőjük, hogy helyreállításuk jelentős többlet energiával és anyagi vonzattal jár, mintha idejében gondoskodnánk róla. Ebben az írásban bemutatjuk miért fontos az öntözőrendszer téliesítése, és hogyan végezhető el.

READ MORE

26 Júl 2017

Ez az 5 dolog kell a smaragdzöld pázsithoz!

Golfpálya szerű gyepfelületet nem kis munka létrehozni a kertünkben, ám ha kitartóak vagyunk, gyönyörű látványban lesz részünk! Vegyük végig, hogy mik azok a tényezők, amire ügyelnünk kell, ha díszpázsitot szeretnénk kertünkben.
READ MORE
05 feb 2017

A fa az új szélerőmű!

Egy francia startup cég (NewWind) szakemberei azonban újragondolták a szélerőműveket. Jérôme Michaud-Larivière-t a szélben megrezzenő levelek ihlették meg az ágabogas, tíz méter magas, nyolc méter széles „szélfa” (arbres à vent) tervezésére. A szerkezet házak mellé, kertekbe, játszóterekre is telepíthető, azaz nem különül el az energiatermelés és fogyasztás helyszíne, így csökken a szállítási veszteség.

READ MORE