Kertépítés és kertgondozás szakemberektől.
info@gardem.hu
+36 30 511 0610
Hétfő-Szombat: 08:00 - 16:00

A hosszú, téli napok után itt a tavasz, reményeink szerint sok napsütéssel és megfelelő csapadékmennyiséggel! Most kezdenek újjáéledni kertünk növényei, ezért az időben, szakszerűen elvégzett kerti munkákkal elősegíthetjük, hogy egész évben szemet gyönyörködtető látványt nyújtson kertünk és bőséges terméssel hálálja meg a gondozást.

Ha kimegyünk a kertbe és körbenézünk, láthatjuk, hogy rengeteg munka áll előttünk. De ne aggódjon... Itt vagyunk mi, segítünk!

Bemutatjuk szakembereink által elvégzett leggyakoribb tavaszi munkálatokat, amire ügyfeleink felkérnek minket.

METSZÉS

A tavasz egyik legfontosabb munkálata a metszés. Célja, hogy megszabadítsuk növényeinket a télen elfagyott, elszáradt növényi részektől és megfiatalítsuk, optimális szerkezetet alakítsunk ki. A metszéssel alakítjuk növényeink sorsát az idényben, ezért nélkülözhetetlen, hogy megfelelő szakértelemmel, időben el legyen végezve. A szakszerűen elvégzett metszést bőséges és jó minőségű gyümölccsel fogja meghálálni gyümölcsfánk!

GYEPSZELLŐZTETÉS

A gyepes felületeken szükség lesz a levelek összegereblyézésére, ha nem tettük meg ősszel. Ha ez megvan, végezzük el a gyepszellőztetést! A gyeplazítás lényege, hogy a fű tövét levegőhöz juttassuk, azáltal, hogy meglyuggatjuk a talaj felső rétegét. Bevált módszereink alapján ilyenkor ajánljuk a felülvetést és a tavaszi pázsitindító műtrágyázást is. Ez igen látványos fejlődést és szép gyepet eredményez már két-három hét alatt!

TAVASZI LEMOSÓ PERMETEZÉS

Közvetlenül a metszési munkák után végezzük el a tavaszi lemosó permetezést. Ezt leggyakrabban réz és ként tartalmú permetszerekkel tesszük meg. A védelem hatásos az áttelelt rovarok és a gombatelepek ellen, nem csak a gyümölcstermő fáknál, de a dísznövényeknél is. Fontos megjegyezni, hogy a tavaszi lemosó permetezés az egyik legfontosabb növényvédelmi teendő az év során, mert segítségével rengeteg növénybetegséget megelőzünk.

FŰNYÍRÁS

A rendezett udvarhoz hozzátartozik a tavasszal frissen nyírt pázsit is. Ám nem csak pázsit nyírásra lehet szükség, hanem hétvégi házak, egyéb ingatlanok fűkaszálására is, hiszen hamar kézhez kaphatjuk az önkormányzati felszólítást, ha sokáig halasztjuk tavasszal ezt a munkálatot.

 

 

 

img_divider

Úgy érzi az Ön udvarában is szükség lenne ezekre a munkálatokra? Keressen minket bizalommal!

 

 

Ingyenes Árajánlat
Helyszíni felmérésünket követően ingyenes árajánlatot biztosítunk!